Sofarejse til Carracci familien.

 

747px-Annibale,_Ludovico_and_Agostino_Carracci,_Bolognese_School

Annibale, Ludovico and Agostino Carracci, Bolognese School Source: Wikipedia

Når jeg tænker "landskab" så er de billeder som jeg ser for mit indre øje meget påvirket af landskabskunst, og vel at mærke malerier og tegninger. Og der er næsten intet bedre end nogle gode gamle gedigen tegninger af veltrænede kunstner. De fortæller så meget om komposition, stemning og tekniske virkemidler, de ting som får et billede til fremstå interessant og som refererer til ens egen minder. Det er derfor så glædeligt at mange databaser fuld af de flotteste sager nu til dage bliver offentliggjørt på nettet. Det gælder bare om at holde styr på alle links.

Den tyske blogger Anke Gröner nævnte i et indlæg en interaktiv tidslinie fra The Metropolitan Museum of Art, den såkaldte Heilbrunn Timeline of Art History, og hun nævner også at der findes mange publikationer online på museets hjemmeside. For at se hvilke muligheder publikationerne byder på, åbnede jeg denne katalog fra 17de århundrets italianske tegninger. Der fandt jeg blandt andet denne herlige landskabstegning af Agostino Carracci fra slutningen af 1500-talet (tegning nr. 6 på side 96 i katalogen i PDF format).

Tegningerne må, ifølge hjemmesiden, godt printes ud til eget brug, og det lykkedes overraskende godt på min standard inktjet printer.

Det viser sig ved et opslag i wikipedia at han er del af en vigtig kunstnerfamilie:

Brothers Annibale (1560–1609) and Agostino (1557–1602) along with their cousin Ludovico (1555–1619) worked collaboratively on art works and art theories pertaining to the Baroque style. (source)

Hvis man kigger lidt rundt på nettet finder man nogle eksempler af deres arbejde. Her er en anden flot landskab en af Agostino, eller for eksempel en landskabstegning af Annibale, og en tilskrevet Ludovico.

Agostinos søn Antonio blev også en del af kunsterlivet og af familiens "Accademia degli Incamminati". Her en af hans landskabstegninger.

 

 

 

 

 

2 comments

Rigtigt fint med denne blog. Jeg fandt den, da du startede med at følge mig på Twitter.
Håber på mange flere indlæg af den slags, du har lavet allerede. Det er dejligt at læse om, og få dit perspektiv på landskabet.

Kunne ønske mig en “om” side, eller “Her skriver”, for ligesom at lære baggrunden for bloggen, og ikke mindst personen bag bloggen.

God vind.

Mange tak for din fine kommentar, Kim!

Du har ret, jeg må heller skønne mig at bygge videre på siden.
Tror nok at jeg kan lære af din artikel om planlægning.

Jeg glæder mig til næste uges indlæg på din blog.

B

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.